Magnesiumtherapie

magnesiumMagnesium therapie is een Regenesis behandeling die wordt ondersteund door het juiste gebruik van Regenesis Magnesium. De effectiviteit van de Regenesisbehandeling wordt versterkt door het gebruik van magnesium. In mijn praktijk gebruik en verkoop ik de originele Zechstein magnesium olie, gel, deodorant en badkristallen.

Wat is magnesium?
Magnesium is een essentieel mineraal. Het is zelfs net zo belangrijk voor je lichaam als water en zuurstof. Een magnesium tekort kan leiden tot vele klachten. Magnesium is onder andere verantwoordelijk voor het functioneren meer dan 300 enzymen in het lichaam en staat aan de basis van honderden biochemische processen. Ook zorgt magnesium voor het vervoeren van energie door het hele lichaam en de snelheid van herstelprocessen. Magnesium is namelijk een van de werkende stoffen bij de vorming van ATP (Adenosine Tri Phosfaat) dat voor deze processen verantwoordelijk is. Voor elk proces in ons lichaam, bewust of onbewust gebruiken we ATP.

Hoe weet ik of ik een magnesium tekort heb?
Een bloedtest is niet toereikend om te testen of je een magnesiumtekort hebt, omdat maar een klein gedeelte van het magnesiumgehalte van het lichaam in het bloed zit.

Door twee van onderstaande vragen met JA te beantwoorden, heb je een goede indicatie dat je een magnesium tekort hebt:

 1. Ben je ouder dan 55 jaar? Door stress ziekte en verhoogd medicijngebruik kan het magnesiumgehalte te laag worden.
 2. Gebruik je regelmatig maagzuurremmers?
 3. Drink je veel koffie/thee of andere cafeïne houdende drankjes?
 4. Gebruik je meer dan 8 alcoholische dranken per week?
 5. Gebruik je veel suiker?
 6. Gebruik je extra calcium zonder magnesium?
 7. Gebruik je medicatie voor vochtafdrijving?
 8. Gebruik je de anticonceptiepil?
 9. Heb je last van stress?
 10. Ben je onlangs geopereerd?
 11. Drink je veel koolzuurhoudende dranken?
 12. Heb je last van: verkrampte spieren, slapeloosheid, vermoeidheid, migraine, fybromyalgie, hartritmestoornissen, prikkelbaarheid, eczeem, reumatische klachten, tics?

Hoe kan ik dit tekort aanvullen?
In de meeste magnesiumtabletten zitten vulstoffen die slecht voor onze gezondheid kunnen zijn. Bovendien wordt in de maag maar 15% van het werkzame bestanddeel van een magnesiumtablet opgenomen.

Magnesium wordt het beste opgenomen via de huid. Het is veilig en bijzonder effectief. Je kunt magnesiumolie opsmeren, magnesiumdeodorant gebruiken of een (voeten-) bad nemen met magnesiumvlokken. Een ligbad is vooral effectief bij eczeem en psoriasis.